top of page

Завршено Појединачно првенство Србије 2019. у боксу

У спортској хали „Др Зоран Ђинђић“ протеклих дана водио се прави мали рат српских асова племените вештине како у женској и мушкој конкуренцији. Велико финале које је одржано 25. маја 2019. у препуној хали у Прокупљу изнедрио је нове шампионе и власнике најсјајнијих одличја на домаћој сцени.

Ловорике су отишле на адресу Рапаићеве, Коновалова, Полетана и Миловца. Наслов најбоље боксерке Појединачног првенства Србије 2019. понела је Александра Рапаић која је до злата стигла у полувелтер категорији (до 64 кг) савладавши у финалу Ксенију Медић 5:0. За најбољег боксера шампионата проглашен је Александар Коновалов који је у полувелтер категорији (до 64 кг) у борби за трон победио Ненада Јовановића 5:0. За најбољи и најборбенији пар проглашени су Сандро Полетан и Саша Миловац. У полутешкој категорији (до 81 кг) до славља је стигао Полетан резултатом 4:1.

У категорији сениорке бантам (до 54 кг) злато је освојила Снежана Шиљковић којој је финале предала Драгана Голић. Код сениора у мува категорији (52 кг) злато је освојио Раде Јоксимовић победивши Сашу Суљића 5:0, сениори бантам (до 56 кг) припало је Душану Јањићу који је у финалу победио Вељка Глигорића 4:1.

Актуелни шампион Меморијала „Бранко Пешић – Београдски победник“ Немања Гавриловић наставио је са традицијом освајања државних шампионата, до седме титуле за редом стигао је овај пут у Прокупљу савладавши у лакој категорији (60 кг) Милоша Јанковића 4:0. Његов клупски колега Дамјан Грмуша такође је кући отишао са златом око врата победивши у финалу велтер категорије (до 69 кг) Велибора Пуцара 5:0. У средњој категорији (до 75 кг) победу је однео Милосав Савић победивши Дејана Дашића 4:1.

Тешка категорија (до 91 кг) донела је окршај Слободана Јовановића и Тадије Николовског. Након велике борбе злато је освојио Јовановић резултатом 4:1. На крају финалне вечери уследио је нокаут у првој рунди супертешке категорије (+91 кг) у режији репрезентативца Србије Владана Бабића над Милошем Миловановићем.

Жири је био састављен од легенди еx Yу ринга: Миливоје Лабудовић, Тадија Качар, Мирко Пузовић, Аце Русевски, Драгомир Вујковић, Џафер Алисановић, Фазлија Саћировић, Братислав Ристић Ћуре, Миодраг Перуновић и Љубиша Симић.


6 views0 comments

Comments


bottom of page