top of page

ДУПЛО ЗЛАТО И “БОЖЕ ПРАВДЕ” ЗА СРБИЈУ НА ЕП У ЈЕРЕВАНУ

Србија се у Јеревану пише златном бојом! Две златне медаље, химна Боже правде и победничко постоље за Србију у финишу Европског шампионата за сениоре у олимпијском боксу.


Србија је на европско злато у боску за мушкарце чекала 37 година. Сада је у једном дану у размаку од сат времена добила два, а исковали су их наши бокс репрезентативци Вахид Абасов и Артјом Агејев.


Шампион Београдског победника 2021, српски бокс ас у полувелтер категорији Абасов први је обрадовао све поклонике племените вештине у Србији. У олимпијској категорији 63.5 - 67 кг Вахид Абасов у борби за злато салвадао је Грузијца Лаша Гурулија.


“Србијо поносни смо и срећни, злато сија на нашим грудима. Србијо доносимо ти кући злато” – рекао је након интонирања химне Боже правде у Јеревану Вахид Абасов.


Први меч за Србију у Јеревану боксовао је Артјом Агејев и забележио прву победу нашој земљи на овом такмичењу. Игром судбине Агејев је боксовао и последњи меч за Србију на ЕП у Јерменији. У олимпијској категорији 75 до 80 кг српски полутешкаш Агејев исковао је злато победом над Италијаном Алфредом Кромвелом Комејем.


„Сан је остварен, најсјајније одличје сија на нашим грудима. Златне медаље носимо у нашу прелепу Србију. Вредно смо радили, веровали у себе, ишли корак по корак, стрпљиво градили ово што је сада ту, чему се сви радујемо, а то је европски трон, то је наслов шампиона Старог континента и злато које поносно носимо у Србију“ – закључио је српски репрезентативац Артјом Агејев.136 views0 comments

Comments


bottom of page