top of page

Дугогодишњи светски Бр. 1 у игри парова, Ненад Зимоњић бодри српске боксере

Прослављени тениски репрезентативац и селектор, српски краљ дублова, дугогодишњи светски Бр. 1 ранг листе у игри парова и члан светске тениске елите Ненад Зимоњић, носилац Дејвис куп награде за изврсност, освајач Дејвис купа 2010. са селекцијом Србије, ових дана бодри српске боксере на Светском шампионату 2021. који се одржава у београдској Арени. Ненад је поклоник племените вештине, а данас је у партијама светских асова ринга уживао са својим близанцима, ћерком Луном и сином Леоном.

“Пратим велико дешавање у Србији, Светско првенство у боксу. Бити организатор и домаћин овог такмичења је велика ствар. Веома ми је драго да су наши репрезентативци забележили пуно победа. Само наставите тако. Идемо даље 💪! Срећно у наредним борбама” – рекао је лорд нашег белог спорта.

Зимоњић је за Србију у националном дресу играо пуних 26. година, одиграо је 73 меча, забележио 43 победе (рекордер у тиму Србије по броју победа и броју наступа, као и по број година играња за национални тим), уз Дејвис куп освојио је и три Светска купа (2 као играч/селектор, а 2020 као селектор). У каријери је освојио 54 АТП титуле са 16 различит партнера -одиграо још 37 финала, освајач осам грен слам турнира (од тога три титуле на Wимбледону), две титуле на престижном завршном Мастерсу где учествује најбољих осам тимова света), учествовао четири пута на Олимпијским играма, таква биографија Зимоњића јасно нам даје до знања о каквој спортској величини је реч, асу којим се поносимо.


2 views0 comments

Comments


bottom of page