top of page

Владимир на висини задатка, пао Турчин

Српски репрезентативац, 23 – годишњи Владимир Мирончиков бриљантном победом против Турчина Кана Ајкутсуна 5:0 у категорији до 80 килограма стартовао је учешће на 21. Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце које се одржава у Београду.

Мирончиков је бриљирао у првој победи под рефлекторима београдске Арене и уз велику подршку српских навијача који су и овај пут здушно бодрили домаћег репрезентативца. Наредни противник за пласман у четвртфинале Владимиру биће Бугарин Кристијан Николов.

“Имао сам велику паузу од последњег меча до овог данас, зато сам још више задовољан како је данашња борба протекла, а верујем да ће наредна бити још убедљивија. Сваки савет од селектора и стручног штаба сам послушао и спровео, тактика је била без грешке. Наредни меч боксујем против Бугарина и верујем у победу. Хвала публици, идемо Србија” – рекао је српски репрезентативац Мирончиков.

Након Владимирове борбе Србија је стигла до 11 победе на СП у Београду. Селектор српске селекције Милан Пиперски истиче да смо били на корак до два тријумфа у првој сесији шестог дана такмичења.

“Након прве сесије данас имамо учинак 50:50, а били смо на корак од 100 одсто. Аметовић је оставио срце у рингу и нијансе су одлучиле да победа оде на страну Казахстанца, земље бокса. Наш Аметовић је имао тежак задатак, али је показао да му је место где су врхунски борци. Мирончиков је очекивано бриљирао, видели смо да је квалитетног, стабилног, чврстог борца који одговара на све задатке. Следећи његов противник је из Бугарске који је такође квалитетан, али сматрам да је Владимир далеко класа изнад и да ће он у београдској Арени боксовати за медаљу” – истакао је селектор бокс репрезентације Србије Милан Пиперки.

2


0 views0 comments

コメント


bottom of page