top of page

Велика победа српског капитена супертешкаша Бабића на СП у Београду

Наставља се српски низ победа на Светком првенству у олимпијском боксу 2021. које се одржава под сводовима београдске Арене од 24. октобра до 6. новембра.

Нови тријумф за Србију уписао је у фантастичном мечу капитен наше репрезентације супертешкаш Владан Бабић у судару са Камерунцем и шампионом Африке Максима Јегнонга у категорији +92 кг. Након велике борбе кроз коју је храбро ишао ношен навијањем домаће публике Бабић је стигао до тријумфа резултатом 3:2.

Капитен Бабић је имао огромну подршку и од легенди југословенског бокса које је предводио најтрофејнији живи боксер Србије Мирко Пузовић, легенде светског бокса Роја Џонса јуниора, министра МУП-а Републике Србије Александра Вулина и његовог помоћника Владимира Илића, председника БСС Ненада Боровчанина и других.

“Био је тежак меч, први меч увек је најтежи у турниру, само са се закотрља па онда све иде лакше. Тежак противник, ни мало наиван, из Камеруна и првак Африке, дошао пре 2 месеца са Олимпијских игара, није то мала ствар. Али ношен публиком и добром тактиком од стране тренера, добром физичком припремом мислим да сам изгурао овај меч лепо и да је била чиста победа. Следећи противник је Азербејџанац, познајемо се од раније, али не би нешто пуно о томе, ту су тренери да праве тактике и стратегије како и шта па ћемо видети” – рекао је након меча капитен селекције Србије Бабић.

У првој сесији од 13 часова трећи меч боксовао је српски репрезентативац Вељко Глигорић у категорији до 57 кг против Киргистанца против Есенбек Акилбека, али је након велике борбе изгубио овај меч.

У петак 29. октобра у ринг Арене изаће ће у ринг и Србију представљати Тамир Галанов у категорији до 54 кг против Узбекистанца Шакобидина Зоирова у оквиру првог кола такмичења. Друго коло за Србију у петак стартује мечом Садама Магомедова (92 кг) против Бразилца Абнера Теиксере Да Силве који ће на сцену у оквиру прве сесије која почиње у 13 часова, а његов меч на програму је под бројем осам. У другој сесији од 18 часова као пети меч по реду наступиће наша млада звезда Семиз Аличић у категорији до 60 кг против представника Лаоса Валтера Упатана. Последњи меч сутрашњег дана боксоваће српски репрезентативац Џејлан Тоскић у категорији до 71 кг против руског боксера Вадима Мусаева.


1 view0 comments

Comments


bottom of page