top of page

Ваљевци славили против Лозничана у дербију првог кола Боксерске лиге Србије

пектакуларан почетак Боксерске лиге Србије! Вратила се слика из седамдесетих када се тражило место за стајање или столица више, када је кључало од емоција, енергије, жара и великих борби у рингу. Лигашко такмичење Србије 2018/19 премијеру је имало у Ваљеву где је домаћин БК Металац савладао љутог ривала из Лознице 12:4. У дербију првог кола Металац – Лозница, који су сви љубитељи племените вештине уживо могли да прате путем малих ТВ екрана на ТВ Арена, прштало је и у рингу у ван њега. У хали Студент испуњеној до последњег места водио се прави рат у рингу, а сви борци су испраћени овацијама публике коју су чинили поклоници бокса од седам до 77 година. У судару средњаша Никола Живановић (Металац) и Стефан Панић (Лозница) до славља је дошао боксер гостујућег тима нокаутом. Највећа борба водила се у окршају тешкаша Геарда Ајетовића и Петра Прокића. Од самог почетка меча наметнули су разоран темпо, нису се штедели ни једног секунда, на крају из велике битке као победник је изашао прекаљени боксерски ас Ајетовић.

БК Металац (Ваљево) – БК Лозница (Лозница) 12:4

(категорија 56 кг) Душан Јањић – Никола Бољковац 2:0,

(категорија  60кг) Немања Гавриловић – Милош Јанковић 2:0,

(категорија 64кг) Дамјан Грмуша – Себастијан Шаћири 2:0,

(категорија 69кг) Лазар Станојевић – Милош Пахла 2:0,

(категорија 75кг) Никола Живановић – Стефан Панић 0:2,

(категорија 81кг) Саша Миловац – Марко Јовановић 2:0,

(категорија 91кг) Геард Ајетовић – Петар Прокић 2:0,

(категорија  +91кг) Александар Ћурчић – Владан Бабић 0:2.

Прво коло Боксерске лиге Србије наставља се 21. октобра 2018. сусретима: Ниш: БК “Наиссус” Ниш вс БК “Раднички “ Београд (ОШ „Мика Антић“ са почетком од 14:00 часова)

Нови Сад: БК “Војводина” вс БК “Раднички” Крагујевац (СПЕНС са почетком у 18:00 часова)

Сваки дерби меч наредних десет кола, колико је планирано за двокружни систем лиге, у директном телевизијском преносу емитоват ће ТВ Арена. Гост на дербију у Ваљеву био је Семиз Пиња Аличић који је пре три дана освојио злато за Србију на Европском првенству за јуниоре (бантам категорија) које је одржано у руском граду Анапа.


5 views0 comments

コメント


bottom of page