top of page

БЉЕСАК СРПСКОГ БОКСЕРА МИРОНЧИКОВА У ХАЛИ "РАНКО ЖЕРАВИЦА"

Светски асови хитају ка завршници 59. Београдског победника – меморијал Бранко Пешић. Актуелни носиоци медаља са планетарне смотре боксера која је одржана у српској престоници 2021. потврдили су класу и на традиционалном турниру који се ове недеље одржава у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду. Међу њима свакако највише пажње изазвао је наш репрезентативац Владимир Мирончиков освајач бронзе за Србију на СП у Арени, као и вицешампион света у супертешкој категорији Јерменац Давит Чалојан показавши да су мајстори свог заната.

Српски ас Мирончиков у категорији до 86 килограма савладао је такође изузетног ривала из Јерменије Рафајела Ховханисјана резултатом 4:1 мирно градећи поене и плешући шампионски плес у рингу, док је су судару супертешкаша Јерменац Давит био неумољив у окршају са Казахстанцем Дамиром Тоибаијем 5:0.

Победу за Србију на старту 59. Београдског победника извојевала је и наша боксерка Снежана Шиљковић у категорији од 45-48 кг победившу Украјинку Олгу Шалимову 5:0. У други круг такмичења пласирали су се Сандро Полетан у катеогрији до 75 кг победом над Словенцем Томијем Лоренчићем 5:0, Павел Федоров који је у категорији до 67 кг након велике борбе салвадао Јерменца Гургена Мадојана 3:2. Одличне партије пружили су репрезентативци Србије Јован Николић (до 75 кг) који је био бољи од Велшанина Хариса Кана 5:0, Артум Агејев (80 кг) савладавши Казахстанца Јерасила Закпекова 4:1, Садам Магомедов у тешкој категорији победом над Хрватом Кристијан Дује Гаћином, као и Назиф Сејди (до 60кг) који је елиминисао Киргистанца Риспека Бектенова.

Упркос јаком отпору, максималној мотивацији и жељи за победом наши репрезентативци Вељко Глигорић, Џејлан Тоскић, Лазар Пантић, Бојан Станојловић и Алекса Марковић нису успели да остваре пласмане у наредну рунду такмичења, али ће остати уз своје другове до краја да их бодре и буду им ветар у леђа на путу до завршнице овог престижног такмичења.

Последњег дана битки за улазак у финале меморијала “Бранко Пешић” у конкуренцији боксерки Србију ће представљати седам дама, док ће свој пут ка полуфиналу у мушкој конкуренцији крчити шест српски боксера. Сви мечеви, као и два финална дана ће бити преношена уживо на ТВ Арена Фигхт, финала ће бити емитована и на другом програму РТС-а. Финала су заказана за петак 1. април (од 19 часова) када ће се за злато борити боксерке и 2. април 2022. када ће од 19 часова кренути битке у мушкој конкуренцији након који ћемо сазнати име новог 59. по реду шампиона другог најстаријег турнира у Европи “Београдског победника – меморијал Бранко Пешић”.
40 views0 comments

Comments


bottom of page