top of page

БСС ОДЛУЧИО - САРА И РАСТКО "ЗЛАТНИ БОКСЕР И БОКСЕРКА" ЗА 2022.

Златна година српског бокса, сезона 2022. остаће заувек уписана у историју племените вештине у Србији. Боксери и боксерке у дресу са српском тробојком сејали су медаље на свим међународним такмичењима на којима су узели учешће, а посебан печат утиснули су јуниори, наша будућност и снага, наше златно и данас и сутра.


Боксерки савез Србије наградио је најуспешније у 2022. За „Златну боксерку“ проглашена је европска и светска јуниорска шампионка Сара Ћирковић која је у 2022. нанизала 18 победа на међународној сцени, без пораза и учинила нас све поносним. Златна рукавица за „Златног боксера“ отишла је у руке Растка Симића који је на омладинском првенству Европе понео наслов вицешампиона. Златни тренер је Мирко Ждрало, тренер најбоље омладниске боксерке планете Ћирковићеве.


Златне плакете за фантастичне успехе у 2022. од стране Боксерског савеза Србије добили су клубови чији појединци су направили велике успехе на европској и светској сцени, као и сами клубови који су освојили трофеје на домаћим и региналним шампионатима: БК „Обилић“ Зворник (европско и светско злато - Сара Ћирковић, бронзана медаља на јуниорском првеснтву Европе - Срђан Томић), БК „Јован Курсула“ из Варварина (медаља са кадетског европског првенства – Василије Ђурђевић), БК Нови Пазар (титула Екипног шампиона Србије), БК „Рокица“ Лозница (вицешампион Европе у конкуренцији омладинаца – Растко Симић), БК Црвена звезда (титула екипног шампиона Регионалне лиге), БК „Петроград“ (бронзана медаља на Европском првенству до 22 године за сениорке и сениоре - Александра Рапајић), БК „Микс Пријепоље“ (бронзана медаља на ЕП у Поречу у категорији до 22 године за сениорке и сениоре – Алмир Мемић), БК „Блокови Нови Београд“ (бронзана медаља на Првенству Европе за сениорке - Јелена Јанићијевић), БК „Спартак“ Суботица (бронзана медаља на Европском првенству за омладинце – Марко Пижурица), БК „Сомбор“ (бронзана медаља на Медитеранским играма до 22 године - Омер Аметовић и бронзана медаља Драгане Јовановић на омладинском првенству Старог континента).


„Поносни смо на све наше репрезентативце, на њихов велики рад, залагање, на то што у сваки меч улазе пуним срцем, огромном мотивацијом да Србији донесу победу и са циљем да такмичење заврше на победничком постољу интонирањем српске химне. У 2022. доживели смо велику радост од наших боксерки и боксера, очекујемо да се овај тренд настави и у будућности и на томе вредно и непрестано радимо. Наше амбиције су увек највеће, настављемо путем који смо трасирали, кроз рад, ред и дисциплину до нових победа и медаља“ – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.
78 views0 comments

Komentar


bottom of page