top of page

Бриљантни Абасов довео Србију на корак од медаље

Друга недеља такмичења на Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце 2021. стартовала је сјајо за селекцију Србију. Нову победу нашој земљи, домаћину овог такмичења донео је репрезентативац Вахид Абасов у категорији до 67 килограма и тиме обезбедио пласман у четвртфинале где ће се борити за медаљу, јер пролаз у полуфинале обезбеђује сигурни бронзану медаљу. У осмини финала СП у београдској Арени Абасов је разорним ударцима, фантастичним кретањем и изваредним бокс умећем декласирао представника Киргистана Закшулука Талаибекова 5:0.

“Србија је моја земља, за Србију се борим свим срцем и верујем у медаљу на овом шампионату. Ово је земља хероја, добрих и поносних људи и биће ми част и задовољство да уколико освојим медаљу будем уписан у историју спорта ове дивне земље. Циљ ми је злато на овом шампионату и потпуно сам фокусиран на то. Огромна захвалност за публику која нас борди непрестано. Против Киргистанца нисам имао посебну тактику, искористио сам своју предност, односно своју брзину и просто после тога је све ишло у моју корист” – објашњава Абасов.

Шампион чувеног међународног турнира Београдски победник 2021. Абасов наредни, четвртфинални меч боксује против Јапанца Севонретса Оказаве.

“Јапанаца сам већ гледао и анализирао његово умеће у рингу. Сматрам да ће се мој побендички низ наставити и након меча са Оказавом, даћу све од себе да тако и буде” – закључио је Абасов.


2 views0 comments
bottom of page