top of page

Боксерски савез Србије донирао опрему клубу Војводина

У оквиру акције „Олимпијска школа бокса“ коју реализује Боксерски савез Србије, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, заједно са председником Савеза Ненадом Боровчанином и покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом посетио је Боксерски клуб „Војводина“ „Бокс у Новом Саду има дугу традицију и клубови као што су „Војводина“ и „Нови Сад“ су оставили велики траг у спортској историји нашег града. Веома ми је драго што се ова олимпијска вештина враћа стару славу и ми ћемо подржати новосадске клубове да још више омасове и популаризују бокс, а за узврат очекујемо да постижу добре резултате“, изјавио је Огњен Цвјетићанин. Том приликом, директору Клуба Милораду Рељићу уручена је лиценца за рад са децом и младима, као и спортска опрема и реквизити, поклон Боксерског савеза Србије, како би у оквиру акције којом се промовише бокс, члановима најуспешнијег клуба Регионалне лиге Војводине омогућили што боље услове за бављење овим спортом.


„Поред тога што је „Војводина“ клуб са дугом традицијом и добрим резултатима, он има и бесплатну школу спорта. Ова донација је наш мали допринос да клуб буде још успешнији. Ми не очекујемо да сва деца која тренирају буду боксерски шампиони, али нам је важно да постану карактерно јачи и бољи људи, спремни да животу гледају у очи“, истакао је Ненад Боровчанин и додао да у народном периоду у сарадњи са Градом и Покрајином планирају организацију кампова за децу, као и обуку тренера код најбољих руских боксера. Директор клуба Милорад Рељић се захвалио на донацији и истакао да је, доласком на чело Савеза Ненад Боровчанин подигао бокс на виши ниво. Он се захвалио и Граду, а посебно градоначелнику Вучевићу на подршци БК „Војводина“ који последњих година ниже само успехе.

„Прошле године, наши чланови су освојили две медаље на европским такмичењима. Сада настављамо другу полусезону у Првој боксерској лиги и очекујемо добре резултате. Поред тога поносни смо на присуство великог броја дечака и девојчица, различитог узраста на нашим тренинзима јер је наш циљ да се што више деце бави спортом“, рекао је Рељић.

Прилог Радио Телевизије Војводина15 views0 comments

Comentarios


bottom of page