top of page

Боксерски савез Русије гради Србима најсавременији тренажни центар за бокс

Русија – највећа земља света и једна од највећих планетарних сила почевши од економије до спорта, стала је поново уз своју браћу са Балкана, уз Србију. Приликом посете руског председника Владимира Владимировића Путина Београду где је био гост српског председника Александра Вучића, нашег државног и СПЦ потписан је 21 споразум. Такође је био састанак делегација Србије и Русије, које су потписале билатералне документе у присуству двојице председника, који се углавном односе на економска и политичка питања. Ипак ни сфера спорта није остала без поклона из братске земље.

Боксерски савез Русије ће изградити најсавременији тренажни центар српским боксерима, са салом за тренинге, опремом, спортском медицином и пратећим просторијама за функционисање свих нивоа селекција.Договор око изградње бокс центра у Србији постигли су генерални директор Боксерског савеза Русије Умар Кремлев Незировић и председник Боксерсог савеза Србије Ненад Боровчанин, уз подрску председника Србије Александра Вучића.

“Биће то велика ствар за српски бокс, за тренинге свих националних селекција, едукацију тренера, развојне програме за младе талентоване боксере и боксерке и све што је неопходно за постизање врхунског резултата и развијања система боксерског спорта у нашој земљи. Биће изграђен по угледу на руски боксерски центар у коме се кале и стварају њихови шампиони, који су једни од водећих у свету када је овај спорт у питању, тако да већ имамо пројекат. Наш задатак биће да пронађемо локцију, док је инвестиција поклон Боксерског савеза Русије, којим председава Алексеј Рубежњој – начелник безбедности руског председника Путина. До тада, наша репрезентација моћи ће бесплатно са тренира у Русији за сваки турнир, с обзиром да је чувена боксерска сала на Кошутњаку угашена након 40 година. Хвала председнику Вучићу на свему што чини за српски бокс, јер је од свих спортова у Србији бокс на неки начин “сироче” које је он усвојио, и све док је тако моћи ћемо да функционишемо и подижемо бокс. Верујемо да ће коначно бокс бити враћен на редовно финансирање од стране Министарства и Олимпијског комитета” – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Бокс је један од најтрофејнијих спортова еx Југославије, чија је популарност била енормна. Све велике светске силе као један од приоритета када је спорт у питању истичу и негују бокс, па је велика ствар што је и код нас председник државе ста иза боксера.

“Наша православна српска браћа заслужују подршку у сваком смислу. Велики дочек председнику Путину од стране вашег председника Вучића и српског народа је за незаборав. Ми заједно морамо пратити и помагати рад наших председника, кроз спорт продубљивати и јачати везе два братска народа. Тренажни центар бокса биће поклон нашег савеза боксерима братске Србије” – закључио је генерални директор Боксерског савеза Русије Умар Кремлев Незировић.


1 view0 comments

Kommentare


bottom of page