top of page

БОКСЕРСКИ САВЕЗИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРБИЈЕ ПОТПИСАЛИ УГОВОР О САРАДЊИ

Заједничким снгама у нове победе, у боље сутра, у светлу будућност племените вештине! Председници боксерских савеза Републике Српске и Србије, Славенко Ристић и Ненад Боровчанин, потписали су у Бијељини споразум о сарадњи између ова два савеза, чиме ће боксерима и боксеркама из Српске бити омогућено да учествују у свим такмичењима у оквиру националних селекција Србије.


Ово је наставак сарадње двеју братских савеза која је омогућавала боксерима из Републике Српске да одлазе на припреме, у кампове и буду део спортских семинара које организује Боксерски савез Србије.


“ Најбољи пример је Сара Ћирковић, европска шампионка из Републике Српске која је наступала за нашу репрезентацију. На предлог Славенка Ристића почели смо да организујемо заједничке семинаре и кампове, а један од резултата сарадње је и прво коло Регионалне боксерске лиге земаља бивше Југославије, које се одржава у Бањалуци где ћемо поново у рингу видети и чланове легендарног клуба са Врбаса, БК Славија који је у својим редовима имао и Марјана Бенеша. Желимо на најбољи могући начин да промовишемо бокс, те да тренинзи за почетнике буду бесплатни, како би сва деца имала једнаку шансу да побеђују и постану шампиони” – нагласио је Боровчанин.


Председник Боксерског савеза Републике Српске Славенко Ристић одушевљен је наставком сарадње са БСС, што се председник БСС Боровчанин потрудио и нашано начина да помогне таленте из Српске.


“Бокс је племенита вјештина. Цео живот сам волео борилачке спортове и одлучио сам да помогнем боксу, да станем на чело Боксерског савеза, јер знам да имамо озбиљну традицију у овом спорту, веома талентовану децу у Бијељини, Бањалуци, Братунцу и другим општинама и градовима. Треба их само препознати и омогућити им да тренирају и напредују” – истакао је Ристић.


Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин поклонио је овом приликом боксерску опрему Клубу борилачких спортова ТРБ из Бијељине.




42 views0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page