top of page

Боксерска селекција Србије отпутовала је у Минск на Европске игре

Боксерска селекција Србије отпутовала је у Минск где ће од 21. до 30. јуна бити одржане Европске игре.

Репрезентативци Србије за такмичење у Белорусији припремали су се у Русији, где су боравили 17 дана у руској олимпијској бази „Округло језеро“ у Москви заједно са домаћом селекцијом у оквиру припрема за европску смотру у Минску.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин истакао је су боксери Србије имали најбоље услове за тренинг.

„Изабраници селектора Миодрага Перуновића имали су у Русији најбоље могуће услове за тренинг, управо онакве какве имају најбољи на свету. Од почетка године наш тим је имао све неопходне услове, суплементацију, опрему, кондиционог тренера, тако да се очекује да постигну најбољи могуци резултат, а то је освајање медаља на које чекамо скоро 30 година“, рекао је Боровчанин и додао:

„Захваљујући председнику Вучићу и компанији МТС сада имамо врхунску подршку за даљи развој бокса и повратак у сам врх европског бокса, боксере врхунске припреме да парирају конкуренцији. Нажалост, ресорно министарство још увек нема идеју како да подржи олимпијски бокс у Србији, јер је бокс тренутно једини спорт којег министар и министарство не финансирају“, рекао је Боровчанин.

Уз селектора Миодрага Перуновића бригу о српским боксерима на припремама у Русији водили су тренери Душан Милеуснић и Мане Марчета, као и кондициони тренер Игор Томашевић.

На списку селектора Пауновића за пут у Минск нашли су се: Душан Јањић (мува), Вељко Глигорић (бантам), Немања Гавриловић (лака), Александар Коновалов (полувелтер), Дамјан Грмуша (велтер), Милисав Савић (средња), Сандро Полетан (полутешка), Слободан Јовановић (тешка), Владан Бабић (супертешка).

Сви су одрадили припреме у Русији, као и Алекса Марковић и Марко Доцић, али је селектор дао предност Савићу у средњој, односно Јовановићу у тешкој категорији, док је Полетана померио у полутешку категорију за такмицење у Белорусији.

„Верујем у своје другове, сви идемо да победимо и да Србију после толико година обрадујемо медаљом. Имали смо услове за рад какви се не памте, тако да уз спортску срецу, наше храбро срце и напорне тренинге који су иза нас верујемо у освајање најсјајнијих одлицја“, рекао је вишетруки шампион Дамјан Грмуша.

Једина српска квалификована боксерка за Европске игре је Јелена Зекић, која је такође била у најбољем кампу на припремама, али у Бугарској, где је женски бокс доминантан.


2 views0 comments

Comments


bottom of page