top of page

БОКСЕРКА СЕЛЕКЦИЈА СРБИЈЕ (ЖЕНСКА И МУШКА) НА НАЈСТАРИЈЕМ ТУРНИРУ НА СВЕТУ „СТРАНЏИ“

Пред нама је јубиларни, 70. „Странџа“ турнир у аматерском боксу, који је први пут одржан 26. марта 1950. године на стадиону „Јунак“ у Софији и уједно је најстарији аматерски бокс турнир на свету. Од 14. до 20. фебруара 2019. у главном граду Бугарске бориће се 306 боксера из 40 земаља света, међу којима и Србија са осам такмичара у обе конкуренције.

Мушка боксерка селекција Србије у саставу: Душан Јањић (52 кг), Немања Гавриловић (60 кг), Милосав Савић (75 кг), Дарко Станковић (91 кг), Владан Бабић (+91 кг), предвођени селектором Миодрагом Перуновићем и тренерима Душаном Милеуснићем и Миланом Пиперским бориће се за наслов шампиона на овом престижном такмичењу.

Женски тим Србије чине: Нина Радовановић (51 кг), Анђела Бранковић и Јелена Зекић (57 кг) превођене тренерима Марком Тубићем и Јованом Таминџићем.

Србију ће на такмичењу „Странџа“ представљати и судија Александар Вучићевић.

„Већ сам позив на овај традиционални турнир је част, посебно када се има у виду да су наши боксери дуги низ година радо виђени на овом такмичењу. Успеха смо имали, па се надам да ћемо и ове године имати успеха. Свакако да путујемо са надом о медаљама. Ипак, конкуренција је жестока, пут до трона је тежак, али екипа има самопоуздања, има квалитет и, најважније, има велику жељу да се докаже и покаже“ -рекао је селектор Миодраг Перуновић непосредно пред пут.

Одржан је и жреб за такмичења. Противници наших такмичара у првом колу су:

жене –

Анђела Бранковић – Jucielen Romeu (BRA), Јелена Зекић – Sonia Lather (IND)

Нина Радовановић – Helen Jones (WAL)

мушкарци –

Владан Бабић – Eren Uzun (TUR)

Дарко Станковић – Naman Tanwar (IND)

Душан Јањић – Emin Erdoglu (TUR)

Немања Гавриловић (слободан у првом колу), у другом против победника меча Pank (TUR) – Charnamaz (BLR)

Милосав Савић – Kristiyan Nikolov (BUL)

Од 1964. „Странџа“ добија међународни карактер учесвовањем селекција Мађарске и Румуније. Од тада, углед турнира наставља да расте, а кроз ринг овог такмичења прошли су представници најпознатијих бокс школа у свету. У 2011. години, по први пут одржава се и такмичење за жене.


3 views0 comments

Komentarze


bottom of page