top of page

Боксери Србије спремни за „Златну рукавицу“ у „Чаиру“

Престижни међународни турнир у боксу, који ове године слави 61. рођендан – „Златна рукавица“ биће одржан у нишкој Хали „Чаир“ од 29. до новембра до 1. децембра 2018. године.

Бокс селекција Србије након заједничких припрема са репрезентацијом Русије, које су одржане у Београду, као и такмичења на традиционалном и веома цењеном међународном турниру у Скопљу – „Златном гонгу“ где су узели четири злата и три сребра и били најуспешнији тим овог 48. по реду турнира, отпутовали су у Ниш где следи најзначаније такмичење за наше момке у финишу сезоне.

“Златна рукавица” и врхунски бокс враћа се под сводове нишког „Чаира“ након 21 годину. Последњи пут ова манифестација гостовала је у спортској лепотици Ниша 1997. године. Кроз овогодишњу „Златну рукавицу“ проћи ће преко 80 боксера из 25 земаља. Очекују су вехуснки мечеви, борбе у којима ће сваки боксер изгарати за победу, уз сценографију налик оној у Лас Вегасу, те жири који чине легенде српског и југословенског бокса: Мирко Пузовић, Фазлија Шаћировић, Братислав Ристић, браћа Тадија и Слободан Качар, Аца Русевски и Дамир Шкаро.

Финалне „Златне рукавице“ заказано је за 1. децембар 2018. са почетком од 19 часова у Хали „Чаир“, а захваљујући покровитељству Града Ниша улаз ће бити бесплатан за све љубитеље племените вештине.

„Златна рукавица“ данас је турнир на којем поново боксују само шампиони, конкуренција је прејака, па су многи одустали због “ прехлада, повреда и сличних разлога”, али су зато најбољи наши боксери потврдили учешће и обезбедили себи шансу да следеће године буду учесници репрезентативних припрема.

“ Ово је турнир за најбоље. Ово је турнир за најхрабрије, па зато позивам све професионалбе боксере, кик боксере као и ММА борце да се пријаве и одмере снагу са најбољима. То је светски тренд, потребна је само храброст да се пријаве, а у рингу нека побеђују најбољи“ – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Репрезентативци Србије форму су довели до највишег нивоа у овом тренутку.

„Обећавамо сјајне борбе и да ћемо пружити максимум, а циљ је увек исти и само један, победа. Сви смо изузетно мотивисани да у Чаиру, на „Златној рукавици“ боксујемо као никада до сада и да пред нашом публиком и навијачима покажемо шта знамо, килко можемо и вредимо. Обећавам публици, свим љубитељима бокса да ће присуствовати правом боксерском спектаклу. Важност „Златне рукавице“ је огромна и сваки боксер је свестан тога, зато смо за ово такмичење много радили, вежбали. Публика ће нас носити, то је сигурно и зато их позивамо да у што већем броју дођу 1. децембра и испуне нишки „Чаир“ – истакао је репрезентативац Србије Петар Стошић, члан БК Наиссус из Ниша.

Подсећања ради, чувени „ Меч шампиона“ за трофеј „Златна рукавица“ први пут је одржан 1957.године у Београду, када је почело златно време југословенског, самим тим и српског бокса. Освајачи „Златне рукавице“ били су чувени шампиони тадашњег времена – Бенеш, Парлов, Пузовић, Ристић, браћа Качар, Русевски, Вујковић, Џакула и многи други из плејаде шампиона некадашње државе.

Директан пренос мечева наћи ће се на ТВ Арена која покрива целу бившу Југославију.


5 views0 comments

Comments


bottom of page