top of page

БОКСЕРИ СРБИЈЕ ИДУ У ДУБАИ НА ПРИПРЕМЕ И МЕЧ

Боксери Србије иду у Дубаи на припреме и меч


Боксерски савези Уједињених Арапских Емирата и Србије потписали су споразум о сарадњи, у циљу размене искустава и кампова и учешћа на турнирима. Није било тешко доћи до овог изузетно знајачног партнерства који ће донети за оба савеза квалитет и просперитет племените вештине јер је председник Републике Србије Александар Вучић већ утабао стазу пријатељства са председником УАЕ Шеиком Мохамедом Бин Заједом.


Обим партнерства у наредном периоду биће проширен на свим нивоима, а овај историјски боксерски споразум ове две земље потписали су председници бокс федерација Анас Ал Отаибе и Ненад Боровчанин.


Српски бокс има огромно искуство у овом спорту, УАЕ имају најсавременије инфраструктуре, амбијент који омогућава тренинге на отвореном током целе године, Бокс експанзија у УАЕ је кренула у последњих две године када су у овој земљи организовани мечеви најбољих боксера данашњице, бокс је у Србији одувек био посебна вештина која се воли и негује, оличење чојства и храбрости.


Репрезентација УАЕ средином новембра путује у Србију на двонедељни тренинг камп, а затим ће гостопримство узвратити Емирачани боксерима Србије.


“УАЕ и Србија су земље пријатељске и овај споразум је наставак једног великог и квалитетног обостраног уважавања и поштовања. Споразум који смо потписали служи да се подигне ниво боксера у обе земље кроз заједничке припремне, кампове за боксере две земље, учешће репрезентација УАЕ и Србије на међународним турнирима у организацији сваког од њих и размене искустава на свим нивоима. Крећемо са камповима најпре код нас где ћемо угостити репрезентатице УАЕ, а затим ће наши боксери пут Дубаија, где ће у наредном периоду бити одржан велики турнир на коме ће учествоваће обе екипе. Радиће се и на курсевима усавршавања за судије и тренере. Очекујемо плодоносне резултате и још веће и јаче пријатељство са Емирачанима који су велики љубитељи спорта, који много улажу и спорт и знају колики је значај спорта у данашњој цивилизацији” – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.


Племените вештине у Србији и УАЕ одлучиле су да заједничким снагама одујре ка масовности, квалитету, будућности који има златни сјај.
6 views0 comments

Комментарии


bottom of page