top of page

Аметовић оставио срце у рингу, нијансе одлучиле победника

Млади српски боксерски ас, четвороструки шампион Србије, два пута бронза са европских шампионата, Златна јуниорска рукавица Србије 2021, Омер Аметовић заустављен је у другом колу Светског првенства у олимпијском боксу за мушкарце које се одржава у београдској Арени.

У другом колу 19-годишњи Аметовић борио се у катеогрији до 48 килограма против десет година старијег такмичара из Казахстана Темиртаса Зусупова и оставио срце у рингу. Нијансе су одлучиле победника овог меча, а победа је отишла на конто Казахстанца резултатом 4:1.

“Од нашег Аметовића се тек очекују врхунски резултати, он је уз такође наше репрезентативце Аличића и Мемића најмлађи учесник СП у боксу у престоници Србије. Његово време тек долази, а то је показао победом у првом колу СП у Београду против представника Турске. Верујемо да ће нам наш Бели исковати медаљу на шампионату Старог континента 2022. године. Његов квалитет, храброст, срце и жеља за победом Србије су увек на високом нивоу и он је светла будућност српског бокса” – рекао је селектор бокс селекије Србије Милан Пиперски.

У првој сесији шестог дана такмилчења (30. Октобар) осми меч у ринг Б боксује наш Владимир Мирончиков против Турчина Кана Ајкутсуна 80 кг. У другој сесији до 18 часова трећи меч ринг А наш Павел Федоров у категорији до 63,5 кг бори се против Турчина Керема Оезмена, док ће у 13. мечу друге сесије у рингу А шампион Србије Алмир Мемић водити битку против Немца Кевина Шумана у категорији до 75 кг.

У недељу 31. октобра распоред мечева српских боксера је следећи: од 13:00 часова 10. меч ринг А Владан Бабић – Махаммад Абдуллаyев (АЗЕ) +92 кг, 18:00 часова 3. меч ринг А Семиз Аличић – Едгарас Скурделис (ЛТУ) 80 кг, 9. меч ринг А Садам Магомедов – Џемал Бошњак (БИХ) 92 кг.


0 views0 comments

Comentarios


bottom of page