top of page

Алмир Мемић и Стефан Цамовић – освајачи бронзаних медаља за Србију на ЕП за омладинце

Европско првенство у боксу за младе 2020. одржано је у Будви где се од 11. до 23. новембра за медаљу борило седам репрезентативаца Србије, шест боксера и једна дама различитих тежинских категорија.

Шампионат је одржан у Медитеранском спортском центру Будва окупивши 22 земље и преко 170 такмичара, бораца који су рођени 2002. и 2003. године. Медаље, обе бронзане за Србију исковали су Алмир Мемић и Стефан Цамовић. У полутешкој категорији (до 81 кг) Мемић је у полуфиналу изгубио од представника Црне Горе Петра Лијешевића, док је у категорији до 64 кг Цамовић изгубио од Руса Михаила Занулобидова, такође у полуфиналу ЕП Будва 2020. У националном дресу Србије у Будви борили су се и – категорија до 49 кг Омер Аметовић, 60 кг Семиз Аличић, 69 кг Страхиња Карабеговић, 75 кг Александар Шерифовић и дама (64 кг) Нина Стајковић под вођством селектора Драгана Васиљевића и тренера Ненада Васиљевића, Мире Митровића, Жељка Жмукића и Хорхе Луиса Фромете Матоса. Србију је на ЕП у Будви представљао и судија Александар Вучићевић.

Боксерски савез Србије је обезбедио финансијске награде за освајаче медаља у износима од по 240.000 динара сваком од њих и по 40.000 динара за сваку победу наших репрезентативаца. Такође, од 1. децембра 2020. креће исплата стипендија сваком омладинаком прваку државе у износима од по 30.000 динара.

Успех српских боксера у Будви поздравио је и најпопуларнији српски глумац Милош Биковић, званични промотер Светског првенства у боксу које ће бити одржано у Београду септембра 2021. “Браво за те момке. Направили су сјајан успех. Нека наставе даље у истом ритму и обрадују нас и медаљама на такмичењима која следе и ако се укаже прилика да нападну борбу за злато. Бокс је важан и користан за друштво. Бокс склања са улице. Он развија само тело и дух, више је од спорта. Бокс вас учи да се борите, да не дозволите да вас противник испровоцира. Учи вас дисциплини, тренингу и раду на себи – истакао је Биковић.

За младе боксере Србије нема одмора, јер следи Европско првенство за јуниоре које ће бити одржано у Софији и где ће наступити две генерације бораца који ће бити носиоци српског бокса наредних година.2 views0 comments

コメント


bottom of page