top of page

АГЕЈЕВ И АБАСОВ ДАНАС У БОРБИ ЗА ФИНАЛЕ ЕП У ЈЕРМЕНИЈИ

Updated: Jun 2, 2022

Бокс репрезентативци Србије Вахид Абасов и Артум Агејев данас се боре за пласман у финале Европског првенства за сениоре које се одржава у јерменском граду Јеревану. Пласманом у полуфинале Абасов и Агејев већ су изборили бронзане медаље, данашњим победама обезбедили би шансу да се боре за злато и победничко постоље за Србију.


На ТВ Арена Фигхт од 12 часова креће директан тв пренос за ЕП у Јеревану. Српског боксера Вахида Абасова у категорији 63.5 - 67 кг гледаћемо у осмој борби прве сеансе, што би требало бити у 13:45 часова против Молдавца Александреа Парашћијева , док ће Артем Агејев (категорија 75 до 80 кг) у ринг у другој сеанси девети меч у 18:00 часова против Хрвата Луке Плантића.


Прву победу у првом мечу од десет српских бокс асова на ЕП у Јерменији боксовао је Агејев и уписао победу над Пољаком Гоинским. уследила је бриљантна победа над првом звездом овог такмичења у овој категорији Шпанцем Јалидовим, у четвртфиналу пао је и Бугарин Николов. Следи судар са Хрватом Плантићем.


Другу сигурну бронзану медаљу Србији је обезбедио Вахид Абасов који је у првом мечу убедљиво победио Ирца Кевера, затим декласирао и Шкотланђанина Тилера Џолија (5-0) у четвртфиналу Европског првенства. Следи нова битка, борба за финале српског репрезентативца против Молдавца Александреа Парашћијева.7 views0 comments

Comments


bottom of page